Žiedinio kopūsto ir sūrio DŽIUGAS® pyragas

Ingredientai
- 70 gžiedinio kopūsto
- 1raudonas svogūnas
- 5 valgomieji šaukštaialyvuogių aliejaus
- 1/2 arbatinio šaukšteliosmulkinto šviežio rozmarino
- 8dideli kiaušiniai
- 1 saujašviežių bazilikų lapelių
- 1 1/2 arbatinio šaukšteliomiltų
- 2 1/2 arbatinio šaukšteliokepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukšteliociberžolės
- 200 gtarkuoto sūrio DŽIUGAS
- pagal skonįdruskos
- pagal skonįjuodųjų pipirų
- 3 ~ 4 valgomieji šaukštaisezamo sėklų
-
Spausdinti
-
Dalintis
Paruošimas
Žiedinį kopūstą sulaužyti nedideliais žiedynėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nuvarvinti ir leisti atvėsti. Svogūną nulupti, perpjauti pusiau ir atpjauti kelias riekeles, kurias atidėti į šalį. Likusį svogūną smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų sudėti svogūną pakepti kelias minutės, kol pradės minkštėti, suberti rozmariną ir maišant dar kelias sekundes pakepti. Atvėsinti. Kiaušinius išplakti, sudėti svogūnus ir vėl gerai išplakti. Įmaišyti baziliką. Suberti miltus sumaišytus su tarkuotu sūriu, kepimo milteliais, druska, pipirais ir gerai išmaišyti. Įmaišyti žiedinį kopūstą, stengiantis kad visi griežinėliai apsiveltų tešla. Kepimo popieriumi ištiesti 24 cm skersmens kepimo indą nuimamais šonais, patepti sviestu ir formos šonus apibarstyti sezamo sėklomis. Į paruoštą formą supilti tešlą. Ant viršaus išdėlioti svogūnų žiedus. Kepti apie 45 – 60 minučių 180 C temp. orkaitėje.